Ingrediente:

500 g faina

240 ml lapte

7 g drojdie deshidratata/25 g proaspata

2 oua medii

60 g Rama Maestro

90 g zahar

1 varf cutit sare

1 portocala (coaja rasa)

 

Mod de preparare:

Cernem faina intr-un vas, adaugam drojdia deshidratata si amestecam (daca folosim drojdie proaspata, o frecam cu 1 lingurita de zahar din cantitatea totala si apoi o adaugam in centrul fainii cernute). Adaugam treptat laptele caldut (atentie! laptele nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar usor caldut).

Incepem sa framantam aluatul si cand capata putina consistenta, adaugam ouale, zaharul, sarea, coaja de portocala si treptat Rama Maestro.



Framantam pana cand obtinem un aluat elastic. Il punem intr-un vas, il acoperim cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul la dospit, intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer reci, pentru 2 ore, sau pana isi dubleaza volumul.

 

Ingrediente umplutura de branza de vaci

350 g branza de vaci bine scursa

150 g zahar

2 oua medii

2 linguri gris

1 portocala medie (coaja rasa)

50-60 g stafide

1 varf cutit sare

1 plic zahar vanilat

1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns)

 

Mod de preparare:

Punem branza de vaci bine scursa intr-un vas, adaugam coaja rasa de portocala, ouale, stafidele tocate in bucatele potrivite, grisul, zaharul vanilat si sarea. Amestecam pana cand umplutura devine omogena, apoi o punem in frigider.

 

Asamblare „Poale-n brau”:

Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru pudrata cu faina si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 7-8 mm grosime.

Taiem aluatul in patrate de cca 7-8 cm. Punem in centrul fiecarui patrat cate 1 lingura plina de umplutura.

Lipim foarte bine doua cate doua colturile opuse ale fiecarui patrat.

Punem placintele poale-n brau in tava de copt tapetata cu hartie de copt si le lasam sa dospeasca cca 45 -60 m, acoperite cu o carpa de bumbac, intr-un loc caldut.

Dupa ce au dospit, ungem placintele poale-n brau cu amestecul de galbenus si lapte si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 15-20 minute.