Lista de ingrediente:

Aluat:

  • 1 kg faina
  • 400g zahar pudra
  • 400g miere
  • 4 oua
  • 200g unt
  • o lingura si jumatate de bicarbonat
  • 40g amestec (scotisoara, ghimbir, cuisoare, anason stelat, cardamon)
  • 2 linguri de cacao
  • ciocolata alba 500g
  • zahar pudra 200g
  • pasta de zahar pt modelat, rosie,  alba, verde cate 250g din fiecare 

Reteta:

Se topeste untul cu mierea.

In faina se amesteca condimentele, ouale apoi mierea cu untul. 

Se formeaza o coca si se pune in frigider, aproximativ 30 min. 

Se intinde o foaie, se decupeaza formele si apoi se coc 8-10 min la 180 grade. Cu ajutorul sablonului se verifica daca aluatul nu si-a modificat forma in cuptor. Daca este necesar, se mai taie din el cat este cald. Cand se raceste, aluatul se va intari si se va rupe cu usurinta.

Se framanta pasta de zahar, se intinde in foaie subtire si se lipeste cu ajutorul unei pensule cu apa pe fiecare latura a casutei. Se asambleaza casuta. Se adauga detalii de decor din pasta de zahar.