Ingrediente:

1kg faina

11 oua

500g zahar tos

500ml lapte

100ml ulei

100g unt nesarat 82%

2 plicuri drojdie uscata

400g miez de nuca

2 plicuri cacao

2 linguri sare

6 plicuri zahar vanilat

1 pastaie vanilie bourbon

esenta vanilie

esenta rom

coaja rasa lamaie si portocala

200g stafide aurii

 

Mod de preparare:

Laptele cu zaharul se pun pe foc pana se topeste. Se amesteca cu esentele.

Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca cu sare. 



In bolul de la mixer, cu atasamentul carlig, se pun faina, sarea si drojdia. Se adauga galbenusurile si laptele si se framanta la viteza mica, pana se leaga aluatul si se dezlipeste de pe bol. Se adauga treptat grasimea. 

Se framanta aluatul si se pune la crescut pana isi dubleaza volumul. 

Se macina nuca si se amesteca cu albusurile batute spuma, cacao, stafidele si zaharul. 

Se intind dreptunghiuri din aluatul crescut, se umplu cu compozitia de nuca, se ruleaza si se impletesc cate doua. Se lasa la crescut in forma. Se ung cu ou si Sse dau la cuptor pt 1 ora la 160 grade.