Ingrediente: 

Blat pandispan de nuca:

  • 140 g unt
  • 215 g zahar
  • 200 g nuci pisate
  • 60 g faina
  • 10g praf copt
  • 200 g oua
  • 7 g rom
  • 3 g vanilie

Mousse Ciocolata alba, cu lapte & neagra:

  • 600 ml lapte
  • 1 pastaie vanilie
  • 8 galbenusuri ( 160 g)
  • 100g zahar
  • 20g gelatina
  • 500 ml smantana de frisca
  • 150 g ciocolata alba
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 150 g ciocolata neagra

Decor:

  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata neagra
     

Metoda: 

Se prepara blatul pandispan cu nuca.

Untul moale se amesteca in robot cu telul cu zaharul, se adauga nucile pisate, apoi ouale. 

Faina si praful de copt se amesteca si se adauga la compozitia de mai sus. Se adauga aromele. Se coace la 180C timp de 30-35 min..

Se prepara baza pt cele 3 mousse-uri.

Gelatina se pune la hidratat in 3 lg apa sau lapte. Laptele se pune la fiert cu pastaia de vanilie. Se prepara un sodou din galbenusuri, zahar si putin lapte rece. Laptele fierbinte se toarna peste sodou, se pune pe foc si se incalzeste amestecandu-se continuu, pana ies aburi de pe intreaga suprafata a compozitiei, dar nu fierbe. 



Se adauga gelatina hidratata si se amesteca foarte bine. 

Cele 3 ciocolati se rup in bucati in 3 boluri diferite. Se imparte crema in 3 parti egale si se toarna peste ciocolata. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Cele 3 compozitii se racesc pana ce crema este mai densa. se amesteca din cand in cand, pt a se evita inchegarea neuniforma a compozitiei.

Dupa ce s-au racit se bate frisca, care se imparte in 3 parti egale si se adauga cate o treime peste fiecare dintre compozitiile de ciocolata. Se omogenizeaza usor, pentru a nu scoate aerul din amestec.

Cele 3 ciocolati pt decor se topesc si se tempereaza. Se fac 3 cornete de hartie de copt, se umplu cu ciocolata si se folosesc pt a desena pe foaie de copt, silpat sau acetat cate 3 inimioare de cate 3 feluri diferite de ciocolata. Se lasa sa se intareasca la temperatura camerei, nu se pun la frigider.
 

Montare:

Pandispanul se scoate de pe fundul formei si se pune doar in cerc, cu folie de acetat.

Se toarna primul strat de mousse de ciocolata neagra, se da la rece. Se repeta cu straturile de ciocolata cu lapte si ciocolata alba. Se da la rece.

Dupa ce mousse-ul s-a intarit complet, se indeparteaza cercul si folia de acetat.

Jumatate din suprafata se pudreaza cu cacao. Pe cealalta jumatate se pun vertical cate 3 inimoare de ciocolata, de la cele mai inchise la culoare la cele mai deschise la culoare.