Ingrediente: 

Pentru amure:

Faina – 500 g

Sare – 8 g

Otet – 2 g

Apa – 250 g

Margarina – 160 g

 

Pentru umplutura:

Carne tocata amestec – 500 g

Ficat porc – 125 g

Ceapa  - 125 g

Usturoi  - 5 g

Oua – 2

Cimbru – 1 g

Patrunjel – 5 g

Sare – 5 g

Piper – 1 g

 

Metoda:

Pentru amure:

Se omogenizeaza toate ingredientele in afara de margarina.

Se imparte coca in bucati de cca 240 g si se modeleaza sub forma de bila. 



Se ung cu un pic de ulei si se lasa aproximativ 15 min la odihna, acoperite cu o folie. 

Se intinde fiecare bila sub forma de dreptunghi, pe care se pune 80 g margarina. Margarina se intinde pe toata suprafata de coca. Se impartureste in 3 si dupa in 4. Se lasa la rece acoperite cu folie pana se intareste margarina.

Pentru umplutura:

Carnea se omogenizeaza cu ficatul de porc taiat in cubulete fine. Se calesc ceapa si usturoiul, se adauga amestecul de carne si se calesc impreuna. Se raceste. Se adauga la compozitie ouale, patrunjelul, cimbrul, sarea si piperul.

 

Montare:

Se scot 2 amure cu 15 min inainte de a se face placinta. Se intind sub forma de patrat, cu marginile mai subtiri si mijlocul mai gros. 

Pe una din foi se pune umplutura, se impatureste sub forma de merdenea, colturile opuse unite 2 cate 2, si se pune cu terminatia in jos pe a doua amura intinsa sub forma de patrat.

Se impatureste la fel ca prima si se pune pe foaia de copt tot cu terminatia in jos. 

Se unge un cerc de 24 cm cu margarina si se pune de jur imprejurul placintei. Se unge cu ou, se inteapa cu o furculita, se lasa 15 minute afara, dupa care se coace aproximativ 30 min la 200C-220C, pana devine aurie.

Se stropeste cu un pic de lapte rece sau apa rece, dupa care se scoate din cuptor.