Ingrediente

Aluat:

  • 375 gr faina
  • 175 gr unt 82%-rece
  • 100ml apa foarte rece
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 1 lingurita si jumatate de zahar

Umplutura:

  • 3 oua mari
  • 160 ml lapte
  • 200 gr smantana grasa
  • patrunjel verde
  • 400 gr piept de pui
  • 100 gr cascaval
  • 50 gr mozzarella
  • 2 cepe taiate marunt si inabusite
  • masline
  • putin pesmet

Mod de preparare

Aluat:

  • in robotul de bucatarie se pun faina cu untul, si se „framanta” pana la obtinerea unui aluat nisipos
  • in robot se mai adauga zaharul, apoi apa rece in care s-a dizolvat sare
  • aluatul obtinut se da 10 min la congelator
  • se intinde o foaie de 6-7 mm, care se pune in forma de tarta, se inteapa cu furculita si se coace la 200 de grade pentru aproximativ 15 min.

Umplutura:

  • pieptul de pui se trage la tigaie si se taie cubulete
  • ceapa se taie marunt si se inabuse (se pune cu putin unt in tigaie, apoi se lasa pe foc cateva minute cu capacul pus)
  • ouale se bat cu sarea, piperul, smantana si patrunjelul verde
  • in tarta racita se presara putin pesmet, se pun peste ceapa inabusita, pieptul de pui tras la tigaie, cascavalul ras, mozzarella taiata feliute
  • peste tarta se toarna ouale si deasupra se pun cateva masline
  • se mai da la cuptor pentru aprox 40 de min, la 180 de grade, sau pana cand aluatul capata o culoare aurie.