Ingrediente:

Aluat:

- 75 gr faina de migdale

- 75 gr faina de cocos

- 7 oua

- 9 linguri de apa

- 7 linguri de ulei

- 130-150 gr de zahar

- piersici

- zmeura

- afine

- caise

- prune

Crema de branza:

- 300 gr branza de vaci cremoasa 

- 200 ml smantana pentru frisca 

- esenta de vanilie/pastaie

- 6-7 linguri de zahar pudra

 

Metoda:

Aluat:

- din zahar si apa se face un sirop, care nu trebuie sa se innegreasca foarte tare, eventual pana la 112-116 de grade

- albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare



- cand albusurile sunt spuma tare, se toarna peste in fir subtire, siropul de zahar, si se continua mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa

- galbenusurile se adauga pe rand, mixand dupa fiecare

- cand galbenusurile s-au terminat se adauga uleiul, lingura cu lingura.

- faina de migdale si faina de cocos, se adauga in transe mici, in spuma si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule

- aluatul obtinut se toarna intr-o forma de aprox 20-22 de cm diametru, tapetata cu hartie de copt

- se pune in cuptor la 180-190 de grade, pana cand este gata, se face testul cu scobitoarea

- cat timp prajitura este in cuptor, fructele se decojesc si se taie felii, pregatindu-le astfel pentu a fi puse pe prajitura

Crema de branza:

- frisca se bate spuma, se adauga zaharul pudra, apoi se adauga branza de vaci scursta de zer

- la final se adauga esenta de vanilie/semintele de la pastaie

 

Montare:

- dupa ce pandispanul s-a racit, se pune un strat de crema de branza, peste care se pun fructele taiate felii