Ingrediente: 

Pentru piscot:

  • 90g albus de ou
  • 37g zahar tos
  • 75g galbenus
  • 37 g zahar tos
  • 150 g faina

Pentru crema mousseline:

  • 250 g lapte
  • 1/2 baton de vanilie
  • 63 g de zahar
  • 25 g de ou
  • 38 g de galbenus
  • 23 g de amidon
  • 125 g de unt
  • 500 g capsuni

Pentru sirop:

  • 50 g apa
  • 50 g zahar
  • 100 g capsuni

Pentru decor:

  • 100 g martipan
  • 2 physalis
  • 100 g ciocolata neagra
  • Crenguta coacaze rosii

Metoda:

  • Se prepara blatul de piscot. 
  • Se bat galbenusurile cu o parte din zahar. 
  • Se bat albusurile cu cealalta parte de zahar.
  • Se pune o treime din albusurile batute in amestecul de galbenus cu zahar.
  • Se adauga faina in galbenus,dupa care se adauga foarte delicat, restul de albus
  • Se intinde compozitia pe o tava, se coace la 180C si se decupeaza 2 cercuri de 20 cm.

Se prepara crema mousseline:

  • Se face o crema de patiserie. Se pune laptele la fiert si se adauga vanilia, pt infuzare. 
  • Se prepara un sodou din oua, zahar, amidon si putin lapte rece. 
  • Laptele fierbinte se toarna peste sodou si se amesteca, apoi se pune compozitia pe foc, amestecandu-se continuu.
  • In crema de patiserie se adauga, la cald, 25 g de unt. 
  • Se raceste,dupa care se pune la batut cu 100 g de unt la temperatura camerei.
  • Se prepara siropul de apa cu zahar, apoi se adauga in el o cantitate egala de capsuni si se introduc la blender.

Intr-un cerc de 20 cm diametru si 4,5 cm inaltime, se pune folie de acetat, apoi se pune un disc de biscuit, se insiropeaza, dupa care, pe toata marginea cercului, se pun jumatati de capsuna cu partea taiata in exterior. 

Se pune crema in mijloc, se adauga restul de capsuni taiate in jumatate, se mai adauga crema, pentru a uniformiza compozitia tortului. 

Se pune al doilea biscuit, se insiropeaza, dupa care se pune un strat subtire de crema si se netezeste cu ajutorul paletei. 



Se intinde un disc subtire de martipan si se pune pe suprafata torutului. In centru se decoreaza cu 2 physalis, 2 crengute de 2-3 cm de coacaze rosii si o capsuna taiata in jumatate. 

Se topeste ciocolata si, cu ajutorul unui cornet, se deseneaza pe margine urmatorul model: