Bake Off Romania a fost urmarita de aproximativ 1.4 milioane de telespectatori, la nivel national, pe intreg intervalul de difuzare, intre 20:31 - 22:32. Cel mai urmarit minut al competitiei, de la 20:57, a reunit aproximativ 1.8 milioane de telespectatori in fata televizoarelor. La nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, Bake Off Romania a fost lider de audienta, obtinand 8.3 puncte de rating si 18.7% share.

La prima proba, cea de semnatura, concurentii au trebuit sa prepare un quiche care sa ii reprezinte, dar care sa impresioneze juratii prin combinatia de ingrediente din umplutura. De la dovlecei cu menta, brie cu hribi, rosii uscate cu branza de capra, gorgonzola cu rucola, spanac si kaiser, carne de miel, pana la resturi pe care le gasim in frigider, toate aromatizate cu ierburi de Provence si alte minunatii savuroase, concurentii au dat dovada de maiestrie in bucatarie. Cuptorul a fost cel care le-a pus piedici acestora in a scoate pe bancurile de lucru quiche-ul perfect. Juratii au descoperit multe preparate necoapte, unele prea sarate, altele prea putin sarate, prea multa compozitie, prea putin sos. Doamna profesoara, Mariana, nu a primit nota de trecere cand Tudor a strigat catalogul, chiar daca prezentarea a fost buna. Cei care au reusit sa se remarce la aceasta proba au fost: Adrian, Carmen si Ionela. 


Proba tehnica se pare ca le da cele mai multe batai de cap concurentilor. Desi primesc reteta si cateva indicatii despre modul de preparare, acestea nu sunt complete, tocmai pentru a le testa abilitatile de cofetari. De aceasta data, Tudor Constantinescu a fost cel care a dat tema: tarta cu lamaie si bezea: „Imi place sa regasesc intr-un preparat aceasta armonie intre proportii!”. Acelasi produs, cu 11 modalitati de preparare si prezentare si 11 viziuni diferite pentru produsul final, le-a dat de furca concurentilor. Modul complex de preparare a crescut tensiunea in cort, iar rezultatele finale nu au fost pe masura asteptarilor. Proba tehnica presupune jurizarea preparatelor fara ca juriul sa stie cui apartin. Cei trei specialisti au demostrat la aceasta proba ca aparentele inseala. Tarta Erikai, care arata perfect, ascundea la interior o crema necoapta ce s-a scurs in momentul taierii, insa coaja de tarta era perfecta: „Ce pacat!”, au exclamat cei trei. La aceasta proba s-au remarcat Dan, Ionela si Mihaela. 



Proba de creativitate l-a adus in cortul Bake Off Romania pe carismaticul Florin Busuioc, care le-a dat tema concurentilor printr-o ghicitoare. Cei 11 au avut de pregatit tarte care sa reprezinte cele patru anotimpuri. „Chiar dimineata, cand m-am trezit, l-am vazut la Meteo si nu ma asteptam sa vina la noi in cort!”, a spus Irina. Odata cu venirea lui Busu s-a instalat buna dispozitia la bancurile de lucru, iar el nu a ezitat sa glumeasca cu concurentii. Din cele patru tipuri de tarte pregatite de fiecare, cei 11 cofetari amatori au avut de ales doar doua pe care sa le deguste juratii. 

Adrian, tanarul concurent de 16 ani, este cel care a reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor celor trei experti si a primit insigna de cofetarul saptamanii. Petre, Erika si Mariana au fost nominalizati de juriu pentru proba eliminatorie, unde au trebuit sa reinterpreteze tarta cu mere. Petre a fost cel care nu a reusit sa fie suficient de convingator si a parasit competitia Bake Off Romania: „Fie ca esti invins sau invingator, in momentul in care esti pe teren, iti aplauzi adversarul si el pe tine!”, a declarat Petre. 


Saptamana viitoare, luni, de la 20:30, numai la PRO TV, la Bake Off Romania, biscuitii si fursecurile vor fi vedetele editiei. Cei 10 concurenti isi vor demonstra inca o data masiestria in bucatarie si vor incerca sa impresioneze juratii prin creativitate si gust. Un invitat surpriza, indragit de milioane de oamenii prin stilul sau unic, va fi alaturi de ei pentru proba de creativitate si le pentru a le arata cum se construieste o casa de... turta dulce!

Bake Off Romania – Porniti cuptoarele!