Bake Off Romania a fost urmarit de aproximativ 1.3 milioane de telespectatori, la nivel national, pe intreg intervalul de difuzare, intre 20:30 - 22:30. La nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, Bake Off Romania a fost lider de audienta, obtinand 9.3 puncte de rating si 21.4% share.

Proba de semnatura le-a oferit concurentilor libertatea creativa de a pregati orice desert doresc ei pe baza de ciocolata, care sa uimeasca juratii. Greselile nu au mai fost trecute usor cu vederea de Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu. Tarta cu ciocolata si zmeura, torturi de ciocolata, molleux au chocolat cu aroma de cimbrisor sau chiar caviar de zmeura, toate au fost pregatite cu pasiune, pentru a merge mai departe in competitie. Robert a reusit sa impresioneze juratii folosind una dintre cele mai spectaculoase tehnici din bucataria moleculara, sferificarea, pentru a crea caviarul de zmeura. Irina, cea care a castigat insigna cofetarul saptamanii editia trecuta, a reusit sa dezamageasca juriul la aceasta proba, iar privirea lui Alex a intimidat-o pana la lacrimi: „Mi-ai zis ca sunt tot timpul nemultumit. Ce ar trebui sa ma multumeasca de aici?!”, i-a spus el. Cei care au reusit sa se remarce la aceasta proba au fost: Robert, Daniel si Mihaela. 

Proba tehnica a fost oferita de Simona, care a ales sa le testeze concurentilor indemanarea cu un tort format din blat si trei straturi de mousse: ciocolata neagra, cu lapte si alba: „Cea mai complicata este stratificarea mousse-ului. Dupa fiecare strat trebuie introdus tortul la congelator. Eu abia astept sa jurizam!”. La aceasta proba, toti concurentii trebuie sa livreze acelasi produs, iar presiunea a inceput sa creasca din ce in ce mai mult la mesele de lucru. Temperarea ciocolatei a creat panica intre concurenti: „Gata, am pierdut-o, a ajuns la 70 de grade, nu mai am ce sa ii fac!”. Lucrul contra timp i-a facut pe concurenti sa lase formele pe torturi, insa la nivel de aspect, aproape toti au reusit sa prezinte un produs bun. Pe primele trei locuri s-au clasat Irina, Daniel si Erika.  



Proba de creativitate a fost una plina de emotii si lacrimi de dor. Iulia Vantur le-a adus concurentilor fotografii cu cei dragi si ganduri bune de acasa. Cu incurajarile proaspete in minte, cei noua au avut de preparat un desert pentru cei pe care ii iubesc. Ei s-au mobilizat si au incercat sa puna in farfurii toata dragostea de care sunt capabili. Pe mesele de lucru au inceput sa apara deserturi uimitoare, insa si o portie de spaghete cu bacon si sos de rosii, bineinteles, reinterpretate din ciocolata: „Combinate toate, cu sos, au gust de spaghete!”, a spus Alex. Daniel a reusit sa cucereasca juratii prin preparatul sau, castigand si insigna de cofetarul saptamanii, pentru a doua oara: „Cel mai bun desert pe care l-am gustat de la inceputul competitiei!”, a spus Tudor impresionat. 

Proba eliminatorie le-a pus la grea incercare pe Marinela, Ionela si Carmen, care au avut de reinterpretat amandina. In doar doua ore, ele au trebuit sa dea o noua forma unui clasic al cofetariei. Cea care nu a reusit sa impresioneze juratii, nici prin gust, nici prin aspect, a fost Carmen: „Nu vad nicio particularitate. Este o amandina cum gasim peste tot. Nu se simte nici piperul!”, a spus Tudor. Vestea a facut-o pe Carmen sa cedeze emotiilor coplesitoare, insa si-a revenit rapid pentru a-si lua ramas bun de la colegii ei.

Saptamana viitoare, luni, de la 20:30, numai la PRO TV, la Bake Off Romania, muzica si dansul isi vor face loc intre momentele tensionate, iar Oana Cuzino va fi alaturi de cei opt concurenti ramasi pentru a le oferi o noua provocare creativa. 

Bake Off Romania – Porniti cuptoarele!