- Cum ti-ai descoperit pasiunea pentru cofetarie/patiserie?

- "E destul de simplu. A fost o necesitate si o dorinta de ceva mai bun. Dorinta vine de cand eram mic, demult, de cand aveam 8 ani, cand de Craciun si de Pasti imi doream foarte mult cozonac moldovenesc. Mama mea nu facea cozonaci si nici nu era foarte priceputa la prajituri. Dar ma descurcam eu, zambeam frumos pe la vecini sau rude si nu trecea nicio sarbatoare fara cozonac. Problema e ca timpul a trecut si dorinta de cozonac de casa a ramas. Asa ca a aparut necesitatea de a ma apuca de COPT. "

- Ce te-a determinat sa participi la aceasta competitie?



- "In egala masura, adrenalina generata de o asemenea competitie si dorinta de a-mi confirma ca sunt pe calea cea buna, ca ceea ce am invatat singur este corect. Sunt foarte competitiv si mereu mi-am spus ca daca o sa apara o emisiune de acest fel trebuie sa ajung si eu acolo."

- Cum ai facut trecerea de la domeniul in care activai la prajituri?

- "Nu am renuntat pe deplin la domeniul financiar, prajiturile reprezinta marea mea pasiune. Cu siguranta anii petrecuti in banca ma vor ajuta sa dezvolt un business, care va fi si pasiune in acelasi timp."

- Cu ce preparat ai reusit sa impresionezi juratii pentru a intra in cortul Bake Off Romania? Descrie putin ce contine. 

- "Au fost doua preselectii, deci doua preparate: primul a fost un tort mouse de ciocolata neagra si crème brulee de portocala, blat Genoise. Siropul pentru blat continea si Cointreau. Tortul a fost glasat in glazura-oglinda de ciocolata si decorat cu coaja de portocala confiata si torsade din ciocolata.

Al doilea tort a fost un tort clasic francez, un Frasier. Este un tort naked cu doua blaturi, iar la mijloc are crema mousseline si capsuni. De jur imprejur este ornat cu jumatati de capsuni. Siropul pentru blat contine piure de capsuni si kirsch. Tortul este decorat “on top” cu bezea italiana flambata cu torta si cateva capsuni intregi."

- Care a fost primul gand cand ai intrat in cortul Bake Off Romania?

- "Primul gand a fost ca trebuie sa castig, sunt foarte determinat in ceea ce fac si am un psihic putenic. Am stiut de la inceput ca cele mai importante lucruri sunt: concentrare (pentru ca era un mediu nou cu foarte multi factori care te puteau destabiliza: camerele, presiunea timpului, cuptorul si celelalte ustensile noi si, mai ales, juratii); cand cazi trebuie sa te ridici imediat indiferent de ce s-a intamplat; sa ai curaj si sa risti pentru a impresiona juratii, sa lupti corect si, cel mai important, sa traiesti fiecare clipa din aceasta experienta."

- Cum a fost experienta Bake Off Romania pentru tine?

- "A fost o experienta minunata desi a fost foarte greu. De la televizor totul pare frumos, dar acolo au fost foarte multe ore de filmare, s-a filmat la foc automat, cuptoarele ne-au dat batai de cap pentru ca nu eram obisnuiti cu ele, oboseala, au fost multe... Dar mai presus de toate acestea au fost momente foarte frumoase de care cred ca toti ne aducem aminte si acum, practic doar aceste momente frumoase le voi tine minte. Ne-am distrat, am cantat, am dansat, am mai si gatit. A fost ca intr-o tabara la Costinesti."

- Ce iti trecea prin minte in momentul jurizarii? Dar cand veneau juratii la bancurile de lucru?

- "In mare parte stiam ce ar urma sa spuna, am fost constient de greselile facute. In ceea ce priveste succesele, am lasat sa vina de la sine. Cand veneau la bancurile de lucru aveam o singura dorinta, sa fiu pe calea cea buna, sa nu-mi destabilizeze planul facut."

- Care a fost cea mai dura proba pentru tine?

- "Cu siguranta proba eliminatorie. A fost groaznic. Uitasem absolut tot."

- Povesteste-ne o intamplare haioasa de la filmari.

- "In primul episod am luat o cratita sa ma urc pe ea. Trebuia sa ornez tortul si mai aveam nevoie de 20 de cm in inaltime."

- Ce alte hobby-uri ai inafara de cofetarie/ patisserie?

- "Sportul e la fel de important ca si prajiturile. Fac sport cam de 4-5 ori pe saptamana: inot, alerg, fac mountain-bike, merg la sala si cand vreau sa ma distrez mai mult merg cu baietii la fotbal sau basket. Imi place sa ascult muzica non stop, imi plac filmele bune si piesele de teatru."

- Spune-ne trei lucruri pe care telespectatorii nu le stiu despre tine.

-"Nu prea mananc dulciuri. Doar gust din ce prepar. Imi place foarte mult sa calatoresc, sa descopar locuri si lucruri noi. Si era sa uit: in cateva luni voi deveni tata. Voi avea 1 bebe + 1 bebe = 2 gemeni."

- Care este preparatul cu care te mandresti cel mai tare?

- "Grea intrebare. Am multe produse care-mi plac si in general le prefer pe cele mai complicate, cele care necesita multa tehnica si mare atentie. As spune croquembouche varianta Alex Stan, dar tinand cont ca am descoperit in ultimul timp ce inseamna painea artizanala tip French, ce inseamna maiaua, voi spune ca painea este preparatul cu care ma mandresc cel mai tare. Ma refer la painea cu maia sau preferment pe care o faci in 17-20 ore, painea alveolata, painea cu crusta crocanta, painea cu gust, painea care nu se usuca a doua sau a treia zi."

- Care este reteta ta preferata?

- "Cozonacul. Prima dragoste nu se uita niciodata."

- Daca ai fi un produs de patiserie/cofetarie ce ai fi?

- "Ceva dulce, sarat si amar. O tarta cu ciocolata neagra, caramel sarat si pecan."

- Un mesaj pentru telespectatori.

- "Descopera-ti pasiunea, ca sa ajungi sa simti viata. Simti ca traiesti in momentul in care faci ceea ce iubesti. Despre asta e vorba la Bake Off Romania."

- Care este Cheful de care iti este frica?

- "La inceput a fost Alex, dar pe parcurs cel mai greu am suportat criticile venite de la Simona. Daca vine un barbat mare si puternic si te cearta, treaca-mearga, dar cand vine o femeie, lucrurile se schimba."

- Care a fost prima prajitura facuta si pentru cine a fost?

- "Cozonacul a fost prima prajitura si l-am facut pentru mine. Restul le-am facut pentru sotia mea, Oana, pentru familie si prieteni."

- Cum te-ai simtit cand ai castigat?

- "Usurat - maratonul a luat sfarsit. Fericit - pentru reusita. Implinit - visul a devenit realitate, la fel ca in sport, obiectivul a fost atins. Motivat – pentru ceea ce urmeaza."