In Romania, cofetaria nu a fost un domeniu foarte dezvoltat. Multi ani cofetariile au avut aceleasi prajituri clasice, fara complexitate atat din punct de vedere gust cat si texturi. In ultimii ani, acest domeniu a inceput sa se dezvolte cu pasi mici, dar siguri, adoptand influente internationale. 

Simona Pope crede ca schimbarile au inceput odata cu deschiderea granitelor: "Am crescut cu savarine, amandine si eclere si nu cred ca prea curand vom renunta la aceste clasice ale cofetariei romanesti. Faptul ca am inceput sa calatorim din ce in ce mai mult in strainatate, deschiderea pe care ne-o ofera internetul a facut ca influentele din afara granitelor sa se simta si in produsele de cofetarie. In acest moment este un trend de a introduce cu precadere prajituri italienesti sau frantuzesti. Faptul ca exista o inrudire intre cofetaria romaneasca si cea frantuzeasca face mai usoara acceptarea noilor produse de catre romani, diferentele nefiind atat de mari. In urmatorii ani, in cofetariile romanesti nu vor inceta sa existe dulciurile clasice, insa usor, usor ele vor fi inlocuite si vor continua sa existe doar la mesele de sarbatori!".