La prima proba, cea de semnatura, concurentii au avut parte de o surpriza. Ei au gasit pe mesele de lucru o selectie de uleiuri pentru a prepara margarina. Cu margarina preparata, ei au trebuit sa pregateasca un cozonac de un kilogram, care sa ii reprezinte. Fel de fel de mirodenii, retete pastrate din generatie in generatie, toate au umplut cortul de un miros de sarbatoare. Cei trei care au reusit sa se remarce in fata juratilor Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu au fost Irina, Dan si Robert. 

Proba tehnica, data de Simona, le-a dat mult de furca concurentilor la interpretarea retetei: „Cuptorul trebuie sa fie cel mai bun prieten al vostru, asa ca aveti grija de el!”. Placinta dobrogeana cu carne si diametrul de 24 de cm a fost reteta aleasa de Simona. „Stie cineva cum arata?” sau „De ce ne trebuie cercul?” au fost doar cateva intrebari care s-au ivit in momentul in care au vazut reteta. 5 placinte rotunde si una patrata au ajuns pe masa juratilor la degustare, unele dintre ele foarte bune, unele necoapte, unele cu compozitii gustoase sau unele cu aluat putin. „Cuptorul este cea mai importanta unealta pe care o aveti in cofetarie, nu stiti sa il folositi, aveti startul prost!”, a spus Alex, iar Simona a completat: „Ma bucur sa vad ca ati reusit sa faceti foile, insa este pacat ca 5-10 minute va pot incurca in a avea un preparat reusit!”. Irina, Robert si Dan au ocupat primele trei locuri in clasamentul juratilor. 


La proba de creativitate, Andra si Catalin Maruta au adus un platou plin cu bunatati romanesti ce a trebuit completat de concurenti prin prepararea painii de casa. Cele 2 kilograme de paine pe care au trebuit sa le prepare au pus la grea incercare imaginatia celor sase concurenti, in special in ceea ce priveste modul de prezentare. „Timpul de dospire si de fermentatie conteaza mult pentru gustul preparatului”!, a marturisit Tudor. Paini simple, cu ceapa caramelizata, piper murat, bacon, seminte, masline sau cartofi au dospit incet si au copt la mesele de lucru. Andra si Catalin s-au integrat perfect intre concurenti, au cantat si au dansat. Tot momentul s-a transformat intr-o petrecere cu arome romanesti. Prezentarile concurentilor au uimit juriul, iar cel care a reusit sa se remarce la aceasta proba a fost Dan. 



Irina a reusit sa obtina inca o insigna de cofetarul saptamanii: „O meritam!” a declarat ea multumita. La proba eliminatorie au fost propusi Erika, Adrian si Mihaela. Cei trei au avut de reinterpretat, in doar doua ore, placinta poale-n brau. O proba frumoasa, dar dificila din punct de vedere tehnic, deoarece aluatul necesita un timp indelungat de dospire. Concurentii au pus pe masa juratilor poale-n brau cu cirese confiate, mango, smochine si gorgonzola, carne si ou fiert sau portocale, insa nu toate au fost pe gustul juratilor. Erika nu a reusit sa treaca peste emotii si sa se ridice la nivelul asteptarilor, astfel ea a parasit cortul Bake Off Romania: „Ma simt dezamagita ca plec acasa, dar totodata fericita ca am ajuns pana aici!”.

Mai sunt doar doua saptamani pana la marea finala Bake Off Romania si au mai ramas doar cinci concurenti, care vor trece luni, de la 20:30, prin probe de foc pentru a demonstra ca merita un loc in marea finala. 

Bake Off Romania – Porniti cuptoarele!