Proba de semnatura, proba tehnica si proba de creativitate au pus din nou la incercare indeletnicirile celor 10 concurenti si le-au testat abilitatile in maiestria dulciurilor.

Daca la Proba de semnatura fiecare a putut sa isi aleaga un preparat pe care l-a perfectionat in timp, la proba tehnica au avut de respectat o reteta la care Tudor tine foarte mult, reteta delicioaselor macarons, proba de creativitate a fost cea care i-a adus pe concurenti in fata juriului "Bake Off Romania" cu un preparat impus de celebrul Nea Rata.

In aceasta editie, Irina Bucur a reusit sa isi indeplineasca dorinta si i-a impresionat pe jurati cu casuta ei din turta dulce, iar preparatul i-a asigurat rapid titlul de "Cofetarul saptamanii". Carmen Manu, Ionela Cristea si Mariana Sandu au fost din pacate trimise la proba eliminatorie, unde au avut de pregatit un biscuit sarat, reinterpretat.Juratii le-au pus din nou la incercare imaginatia celor trei concurente, iar produsele finale au fost atent analizate de cei trei jurati. Alex, Simona si Tudor au decis ca Mariana Sandu sa paraseasca cortul "Bake Off Romania", iar Ionela si Carmen au ramas in competitie pentru a-si depasi limitele alaturi de ceilalti concurenti.